Pečený sumček so zeleninou a bylinkami

Ingrediencie pre 2 porcie:
- 1ks cca 800g Sumček africký celá ryba pitvaná bez hlavy
- Soľ, mleté čierne korenie, citrón, maslo,
- 1 ks červená cibuľa
- 8 ks Šampiňóny
- 1-2 klásky kukurice (predvarená)
- 1 ks paprika
- 1 ks cuketa
- 10 ks cherry paradajky
- 1 ks fenykel plátky
- 70g maslo
- bylinky: tymián, rozmarín, petržlenová vňať
- strúčiky cesnaku alebo polovičky
- 6 lyžíc olivový olej
- 6ks uvarených zemiakov v šupke
Postup:
Papier na pečenie dáme na pekáč s olivovým olejom, položíme umytú, osušenú, osolenú rybu s nárezmi, vnútro pokvapkáme citrónovou šťavou, do zárezov vložíme kúsky masla, strúčiky cesnaku, zopár vetvičiek byliniek.
K rybe pridáme na pekáč pokrájanú cibuľu na 1/8, šampiňóny, klásky kukurice, papriku, cuketu pokrájanú na kolieska, zemiaky, fenikel, cherry paradajky, vetvičky byliniek, polovičky cesnaku a dáme piecť do vyhriatej rúry. Môžeme pridať hrudku masla.
Pečieme cca 20-25 minút pri teplote 190°C. Hotovú rybu ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.