Čerstvá pitvaná ryba bez hlavy, Recepty

Pečený sumček so zeleninou a bylinkami  

Ingrediencie pre 2 porcie:

  • 1ks cca 800g  Sumček africký celá ryba pitvaná bez hlavy
  • Soľ, mleté čierne korenie, citrón, maslo,
  • 1 ks červená cibuľa
  • 8 ks Šampiňóny
  • 1-2 klásky kukurice (predvarená)  
  • 1 ks paprika
  • 1 ks cuketa
  • 10 ks cherry paradajky
  • 1 ks fenykel plátky
  • 70g maslo
  • bylinky: tymián, rozmarín, petržlenová vňať
  • strúčiky cesnaku alebo polovičky
  • 6 lyžíc olivový olej
  • 6ks uvarených zemiakov v šupke

Postup:

Papier na pečenie dáme na pekáč s olivovým olejom, položíme umytú, osušenú, osolenú rybu s nárezmi, vnútro pokvapkáme citrónovou šťavou, do zárezov vložíme kúsky masla, strúčiky cesnaku, zopár vetvičiek byliniek.                                          

K rybe pridáme na pekáč pokrájanú cibuľu na 1/8, šampiňóny, klásky kukurice, papriku, cuketu pokrájanú na kolieska, zemiaky, fenikel, cherry paradajky, vetvičky byliniek, polovičky cesnaku a dáme piecť do vyhriatej rúry. Môžeme pridať hrudku masla.

Pečieme cca 20-25 minút pri teplote 190°C. Hotovú rybu ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.